dilluns, 8 de desembre del 2014

"Rapsòdia sobre un tema de Paganini"

Tema clàssic flanquejat de noms propis: Rachmaninov, Paganini, John Barry.
Rapsòdia sobre un tema de Paganini és un conjunt de 24 variacions per a piano i orquestra escrites per Sergei Rachmaninov, inspirades en el Caprici nº 24 per a violí de Paganini. 
Per parts: 
Rachmaninov, compositor i pianista rus del Romanticisme musical, el meu preferit. Virtuós del piano, les seves mans eren en grandària directament proporcionals a la seva altura, i feia quasi dos metres!


El tema musical que sentim, el més popular de la Rapsòdia (sobretot al cinema), és la variació XVIII, una inversió del tema de Paganini. Observeu el detall:

Niccolò Paganini, compositor italià i virtuós del violí. Tenia una tècnica tan brutal que molta gent pensava que eren poders diabòlics! I ell va saber explotar els rumors per fer-se més publicitat.

John Barry, compositor anglès de bandes sonores de cinema. Un reconeix un tema musical de John Barry! pòcima d'elegància i intimitat.
Barry tria una sèrie de peces musicals de compositors clàssics per confegir el soundtrack de Somewhere in time, entre els què trobarem la música de la setmana.

 

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Very nice music.i like this,keep it up buddy.success!!!

Picnic Locations in Gurgaon ha dit...

Blogging is the new poetry. I find it wonderful and amazing in many ways.