dijous, 6 de setembre del 2012

Tocatta, de Claudio Monteverdi


Iniciem el nou curs ( el seté de la nostra escola) i continuem amb les audicions de relaxació que donen la benvinguda als nostres alumnes cada matí. potser el terme relaxació no sempre és l'adequat, ja que en ocasions el que fa la música és pujar els ànims dels nens i nenes o suggerir algun joc, algun ball, alguna anècdota. Pensem que és una bonica forma d'iniciar el dia. És la nostra intenció que d'una forma inconscient vagin adquirint un bagatge musical variat i diferent del que escolten normalment.

Aquesta setmana comencem les nostres audicions amb força, amb la peça Tocatta de l'opera musicada Orfeo.intentarem que aquest any hi hagi més peces clàssiques, ja que potser és un apartat que no hem tocat massa.

Claudio Monteverdi va composar aquesta favola in música al 1607, i ens explica la història d'amor d'Orfeo i Euridice.

Qué ???

No la conegueu?

Doncs Orfeo, músic famós i Eurídice s'estimen, però el dia del casament la noia es mor. El pobre nuvi decideix anar a la terra dels morts a buscar-la. Allí d'entrada li diuen que no se l'ha pot emportar. però ell els hi canta unes cançons tan boniques que a la fi li concedeixen el seu desig. Això si, amb una condició, en el camí que porta al món exterior, Orfeo no pot mirar a la seva estimada. La condició sembla fàcil i el noi accepta. Quan gairebé estan fora del món dels morts, Orfeo cau en la tentació i fa una petita ullada a Eurídice, condemnant d'aquesta forma la seva estimada i el seu amor per sempre.

El tema que escoltarem aquest setmana és el pròleg de l'obra i a l'escoltar-lo ens entraran unes ganes boges de treballar.

Arrenquem el curs 2012-2013. Sabem que les coses no estan per tirar coets!!!

Però les ganes i l'empenta no ens les treu ningú!!!!!!!!!!!!!!







L'obra està interpretada per hesperion XX, el grup musical liderat per Jordi Savall, dedicat a la recuperació d'obres antigues i de prestigi internacional