divendres, 30 de setembre del 2011

El veritable amor de la Kiri i Cole



La quantitat incalculable de semàfors que hi ha a la nostra ciutat té aspectes positius i negatius. Tots coneixem els segons, així que des del blog de l'escola parlarem de la part positiva que té l'aturar-se un cop i un altre davant d'un equip de llums vermelles, cuidadosament coordinades per fer-nos perdre la paciència i el temps. Durant aquests curts intervals sempre pots llegir un llibre. Un volum de relats curts és la lectura ideal per aprofitar l'estona que hem d'esperar-nos a que la llum es posi verda. Nosaltres ho hem experimentat empíricament i podem assegurar que el temps passa volant, i si la lectura és amena, de tal forma que fins i tot esperes trobar-te amb algun semàfor que faciliti la lectura d'un nou paràgraf, doncs aleshores es donarà la casualitat de que no en trobes cap de vermell, i així arribes més aviat al teu destí.

Un altre distracció semafòrica és la d'escoltar música de la ràdio, del cassete o del reproductor d'mp3 del cotxe. Els conductors radiooients es troben en ocasions amb veritables peces musicals que volen recuperar una vegada han sortit del seu vehicle. Però molts cops no hi ha paper a l'abast. El joc, aleshores, és recordar el nom de la cançó o si més no, el nom del intèrpret o de l'autor.

Un sistema és el d'anar-te repetint contínuament el nom fins que el puguis apuntar:

Cole Porter, Cole Porter, Col Potter, ColPotter.... Harry Pooter.

Un altre sistema és el de buscar una analogia amb un nom conegut o una situació viscuda:

Cole Porter: Vaig al cole i entraré per la porter.

No se.. cadascú té el seu sistema.

La mestra que ens ha suggerit el tema d'aquesta setmana va escoltar True Love a la radio del seu cotxe. Com ens ha passat a tots alguna vegada, el tema li va tocar la fibra sensible i ràpidament va utilitzar algun dels sistemes explicats. Al final, i gràcies a Internet, va descobrir els detalls de la cançó. La canta Kiri te Kanawa una de les sopranos més mediateques del panorama musical. El compositor és Cole Porter, célebre músic nord-americà autor d'algunes de les cançons més representatives de la primera meitat del segle XX.

Elvis també va interpretar aquest tema. trobareu una versió al nostre easter egg de la setmana.